Muziek

Okselvocht

Okselvocht … We zagen ze reeds in 2013 op ons podium.

Rare naam?!... Rare jongens ook! Maar voor de mensheid (naar verluidt) totaal onschadelijk. Althans niet voor degenen die weten wat “…er eens een flinke lap op geven…” écht betekent! Ambiancegerichte en geselecteerde nummers (zowel Vlaams- als Engelstalig) kwalitatief sterk gebracht en met een zodanige podiumact gepresenteerd dat ieder aanwezig lichaam boven zijn of haar “eau de toilet” uit weer naar zichzelf begint te ruiken, dat is in ’t kort maar nog net niet krachtig genoeg gezegd wat Okselvocht de maatschappij te bieden heeft.

Okselvocht werd geboren op 25 december 1982, toen enkele leden van het plaatselijke jeugdhuis (waarvan we de naam niet noemen omdat het “De Kloemp” is) wat anders wilden dan “Stille Nacht” aan de koffietafel. Marc Adolf, Luc Mathues en Walter Ginckels staken de koppen samen om ambiance te brengen en dat lukte!!... Voor de tiende verjaardag van datzelfde jeugdhuis werd Okselvocht opnieuw gevraagd en Okselvocht pakte uit met een sterke bezetting. Vanaf toen was het hek pas echt van de spreekwoordelijke dam… Er volgde een Willebringen over Hoeleden naar Grimde–Bareel… om maar aan te tonen dat Okselvocht wereldberoemd was in eigen streek (en na een tijdje ook een beetje daarbuiten). Ambiance brengen voor, tijdens en na het optreden was en bleef jarenlang het motto van Okselvocht.

Okselvocht bestond intussen 15 jaar en wilde deze gebeurtenis niet onopgemerkt voorbij laten gaan… Er werd gezocht naar een geschikte locatie. Lang hoefde men niet te zoeken: In 1997 speelde Okselvocht voor de tweede maal (maar dit keer als tweede groep) op het hoofdpodium van Suikerrock. En als er ergens veel mediabelangstelling is,…Op het eind van dit (voor de groepsleden) memorabele optreden kondigde men aan dat Okselvocht het na een tournee (generale) van 15 jaar voor bekeken hield… Anno 2004, wou de band nog voor één keer terug naar de tijd van toen. (En daar Jan Thijs hier niet meer voor te vinden was, heeft de groep dan maar besloten het zelf te doen…) Okselvocht wou voor een laatste maal nog eens van jetje geven en had hiervoor een aantal extra muzikanten opgetrommeld. Er zou worden uitgepakt met een elfkoppige band (inclusief extra backings).. Wij gaan u niet lastig vallen met u te informeren omtrent de muzikale achtergronden van deze verschillende muzikanten... Daar ligt toch niemand wakker van. Maar neem van mij aan dat ze niet zomaar Jan Modaal een instrument in zijn handen hadden geplant...

In 2009 they decided to put the band back together. Was it a mission from God, of gewoon een reden om thuis weg te geraken? Wie zal het zeggen.

Indien een concertnacht nog te koud is, mag je er donder op zeggen dat je frigide bent!

Men weze gewoon gewaarschuwd…

Guy Swinnen

De Belgische rocklegende staat al sinds de jaren ‘70 garant voor een unieke liveshow en die reputatie zal hij ook in 2014 – 2015 hooghouden.

Swinnen bracht in zijn carrière al meer dan 10 albums uit, zij het solo of met The Scabs. Hij kan hierdoor dan ook kiezen uit een goed gevuld repertoire en een rijk arsenaal aan klassiekers.

Uiteraard brengt Guy met zijn band dan eveneens een flinke portie klassiekers van oa. The Scabs.

 

Maar wij doen er nog een schepje bovenop.... Speciaal voor ons brengt hij nog als special guest niemand anders dan Willy Willy mee!

 

Baba Yega

Eigenlijk is het quasi onmogelijk om Baba Yega niet te kennen. Maar voor zij die alles misten, geven we nog even een overzicht van het weerzinwekkende parcours dat de waanzinnig populaire dansformatie aflegde.

Baba Yega zag in 2016 het licht met hun deelname aan Belgium’s Got Talent. Ze stootten meteen door naar de finale, waar ze bovendien ook nog de eerste plek wegkaapten. Een nieuwe megahype was geboren. Dat bewijzen ook hun sociale media: meerdere Youtube hits van meer dan 1 miljoen views met een uitschieter van 5,5 miljoen views, 150.000 Facebook volgers en 31.000 op Instagram.

Maar daar stopt het sprookje niet. De Baba’s deden ook mee aan de Duitse versie van Got Talent: “Das Supertalent 2017”. Ook zij waren meteen gewonnen voor de dansformatie en schopten het tot in de finale voor de ogen van maar liefst 3,8 miljoen TV-kijkers.

En nog is het niet gedaan: na een tv-reeks op VTMKZOOM komt er in maart ‘18 nu ook een langspeelfilm met een indrukwekkende cast (Barbara Sarafian, Rik Verheye, Tom Audenaert, Joke Devynck, Ludo Hoogmartens, Stefaan Degand en Sam Louwyck) in de cinemazalen. De film werd gemaakt in coproductie met Kinepolis, VTM, Geronimo en Telenet.